tisdag 18 december 2012

Killen i fängelse för andra gången

Den första gången min sambo blev dömd till fängelse var november 2010, Han vart då dömd för våldsbrott och fick då 1 år. Vi kom överens om att han skulle börja verkställa sin dom i Januari 2011 eftersom jag då var gravid, och för att han då inte skulle missa så mycket av nya barnets tid. Han klev självställande in på en anstalt, där han efter bara fyra dagar blev misshandlad och fick byta anstalt.
Han ansökte om fotboja och fick det beviljat, så när han hade suttit halva tiden av två tredjedelar så fick han komma hem. Han hade fotboja i två månade och skötte det utan en ända anmärkning.
Sedan vart han fri men hade övervakare och villkorligt i 1 år framöver.

Nu hade vi det bra igen, men dock skulle det inte vara länge. Det vart ett grymt missförstond med ena grannen och polisen vart inkopplad, det gjordes anmälningar från bådas håll till polis, Men sedan så fick vi en anmälan från socialtjänsten om att vi skulle missköta våra barn och dricka mängder av alkohål och andvända droger osv. Det vart en ganska infekterad grannfejd mellan oss, och en polare till oss vart indragen i det hela.

Den 14 juni i år, hade jag vart och jobbat en lång dag och hade stora tjejen i grann byn. Jag skulle plocka upp min sambo och dem kidsen han hade hemma, eftersom det var crusing så ville dem se på lite bilar . Jag orkade dock inte stanna kvar för att titta på bilarna eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter och skulle ha börjat 05,15. Min sambo och en del av barnen vart väl inte så glada då jag inte orkade stanna, samtidigt som han förstod det. När vi kom tillbaka hem så skulle han åka ner till en polare, för att snacka lite. Jag sa att det var okej men att jag ville inte att det skulle bli sent eftersom jag skulle upp så tidigt dagen efter, och han själv skulle iväg på skolavslutning med stora tjejen. Men han sa att han bara skulle iväg en snabbis. En annan granne smsa mig och frågade om vi skulle ses en snabb sväng så hon kom förbi när min sambo gått.
Efter ca 20 min efter att han dragit till sin polare får jag ett samtal från honom, där han själv säger att det har skett en misshandel men inte av vem eller vilka. Men att han själv inte har gjort något. Men han kan inte komma hem eftersom dem han är med skulle då ha vart inblandade. Okej sa jag och när jag hade lagt på så ringde jag upp min andra granne och hon försökte då också desperat få tag i mig då andra hade försökt få tag i mig men dem hade inte mitt nr då.
Grannen som redan var här stannade kvar uppe hos mig medans jag tog en rask promenad ner dit min sambo befann sig. Grannen som hade försökt få tag i mig gick med. När vi kom fram såg vi att dem hade blivit gripna och jag blev tok förbannad. Jag visste då att han inte skulle få komma hem den kvällen utan skulle få sitta i häktet. Och där fick han sitta ett bra tag.

Tingsrätten dömde de tre personer som greps till 1år och åtta månaders fängelse min sambo fick dock 4 månader + då han hade villkorligt kvar med 1 månad.
Han överklagade och vi åkte ner till hovrätten i sthlm och dem kortade straffet med 5 månader. Så han fick då en dom på 1 år och 3 månader + fyra månader.

Men det jag inte fattar är hur dem kan döma honom så hårt, med tanke på att brottsoffren inte har sett att han har slagit, som påstar men vet inte vem av dem det var. Och förundersökningen stämmer överäns med min sambos historia.

Men som sagt dem dömmer lite som dem vill tror jag eftersom dem köpte offrens lögner och det syntes på långa vägar hur mycket dem lög. Deras näsor växte flera mil och man såg det skrivet i pannan på dem. Men en vacker dag så ser någon vilket skitsnack det är med dem där personerna.

Nu kan jag bara sitta här och vänta på att min sambo kommer hem så vi kan börja om på ruta 1.
Och vi kommer göra allt i våran makt för att LYCKAS nå dit vi vill i livet.........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar